Gràcies a les donacions de particulars, empreses i fundacions, el Projecte ARI ha recaptat 1.036.588 euros. Aquesta quantitat servirà per iniciar un assaig clínic de 10 pacients amb leucèmia limfoblàstica aguda a qui se’ls podrà aplicar la teràpia CART (Chimeric Antigen Receptor T) desenvolupada a l’Hospital Clínic.

Del total recaptat, 34.745 euros es destinen a millorar l’assistència dels pacients de l’Institut Clínic de Malalties Hemato-Oncològiques. 934.147 euros són els diners que l’Hospital invertirà en implementar la teràpia CART, una medicació creada i desenvolupada al Clínic que permet reduïr en un 90% el cost que aquest tractament requereix als Estats Units. Els 67.696 euros restants estan destinats a cobrir qualsevol imprevist que pugui sorgir en el desplegament d’aquest primer assaig clínic.

ARI segueix endavant

El Projecte ARI no acaba amb el primer CAR. Després d’assolir aquest objectiu, el repte plantejat és aconseguir desenvolupar-ne un segon per a pacients amb Mieloma Múltiple (MM), un càncer que es forma a les cèl·lules plasmàtiques de la sang. El CAR s’ha demostrat també efectiu per tractar el MM, el segon càncer hematològic més freqüent. És per aquest motiu que el Projecte ARI ja està posant en marxa la seva segona fase.